Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.
Εκτύπωση

Η Ελλάδα και ένας από τα έντεκα εκατομμύρια.

Προσεγγίσεις και παρεμβάσεις ενός πολιτικού ακτιβιστή
με μεταφορικά Αποστολή στη διεύθυνση για 2,50 €
Βασική τιμή με ΦΠΑ 10,00 €
Τιμή πώλησης 9,00 €
Περιγραφή

Ο Δημήτρης Ελέας είναι συγγραφέας, αρθρογράφος, ερευνητής και πολιτικός ακτιβιστής. Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Έχει ζήσει στο Λονδίνο δεκαπέντε χρόνια –σπούδασε εκεί Πολιτικές Επιστήμες– και επίσης μεγάλα διαστήματα στο Μπράιτον, το Παρίσι, το Toρόντο, το Βερολίνο και τη Βαρσοβία. Έχει ταξιδέψει σε πάνω από είκοσι χώρες.
Lives, and (then) writes. Έχει γράψει και δημοσιεύσει διάφορα κείμενα, άρθρα, δοκίμια, eBooks και βιβλία στα Ελληνικά και στα Αγγλικά: Γυναίκες (1994), κυκλοφόρησε όταν ήταν μόλις είκοσι ενός ετών, Ten Texts (2007), Εκκεντρικές Σημειώσεις (2013), Ιδιωτικός Κορνήλιος: Προσωπική Μαρτυρία για τον Καστοριάδη (2014) και United Stages of Aristotle (2014). Επεξεργάζεται τα νέα μυθιστορήματα: Όταν χάθηκε ο Σαίξπηρ 1585-1592 και στα Αγγλικά το The Black Birds of Warsaw, και μαζί με τον Γιώργο Η. Ηλιόπουλο «τελειώνουν» το δοκίμιο Καστοριάδης εναντίον Θεού, Θεός εναντίον Καστοριάδη. Η ιστορία ως δημιουργία, ο Θεός και ο άνθρωπος.
Διατηρεί το ιστολόγιο: d. [cells/ideas] (dimitriseleas.wordpress.com) και βρίσκεται σε πορεία μετάβασης και «μόνιμης εγκατάστασης» στη Νέα Υόρκη.
Tο e-mail του είναι: dimitris.eleas@gmail.com.

Η Ελλάδα και Ένας από τα Έντεκα Εκατομμύρια;
«Από τον έναν Έλληνα –προσωπικό και “μυθικό δεδομένο”– η γραφή*,
στην Ελλάδα –τίποτα δεν είναι δεδομένο– η ελληνική ιδεολογία και o καπιταλισμός. Προσεγγίσεις, παρεμβάσεις, συνομιλίες και προσωπικές μαρτυρίες ενός πολιτικού ακτιβιστή 2012-2017».
Tι είναι η (βαλκανική και θεοκρατική...) Ελλάδα;
H ελληνική κοινωνία σήμερα, οι αλαζόνες Έλληνες πολιτικοί (1974-2017) και οι λίγες εξαιρέσεις! Οι άνεργοι και οι άνθρωποι που ψάχνουνε μέσα στα σκουπίδια... Υπάρχει πόνος, φτώχια και είναι αμέτρητοι οι άστεγοι στους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, τα σκυλιά, σαν να φαίνονται πιο θαρραλέα από τους ανθρώπους που περπατάνε. Oι Έλληνες ξεδοντιάζονται από την οικονομική κρίση...
Nαι ή όχι, αλλαγές και δεκαετής σχεδιασμός για την Ελλάδα; Nαι ή όχι, αλλαγές και δεκαετής σχεδιασμός για κάθε έναν Έλληνα ξεχωριστά; O Νικόλαος Πλαστήρας άφησε μια λακωνική προφορική διαθήκη:
«Όλα για την Ελλάδα!».

 

* [Ο Δημήτρης Ελέας είναι] «πνευματικό παιδί» του μυθικού Καστοριάδη και, «χρησιμοποιώντας το καστοριαδικό έργο ως εργαλείο» χτυπάει αλύπητα, μα ποτέ άδικα: έμπειρους πολιτικούς, «να φύγουν από τη χώρα!», διανοούμενους, «έχουν τα παντελόνια κάτω, δεν τα ανεβάζουν ποτέ!» και Έλληνες συγγραφείς, «να σταματήσουν να γράφουν για δέκα χρόνια!»… [Aπό σχολιασμό με αφορμή συνομιλία του με τον δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη το 2014: Ο Καστοριάδης και η Ελλάδα που βιώνει ένα νέο 1922]


Έχουν γράψει για τη δουλειά του Δημήτρη Ελέα:

I am sure I will enjoy reading it, as I did the other material you gave me, before…
Anthony Giddens, LSE Director, Λονδίνο 1999

[«Εκκεντρικά Πορτρέτα»]... a fascinating project, (1999)... Sounds even more fascinating, and I’ll certainly try to get to the material (2012)…
Noam Chomsky, MIT, Βοστώνη 1999 & 2012

Σας ευχαριστώ που σκεφτήκατε να μου στείλετε το χειρόγραφό σας [«Ιδιωτικός Κορνήλιος…»]... Διάβασα τη μαρτυρία της γνωριμίας με τον Κ. Καστοριάδη και την οδύνη σας για την απώλειά του.
Ζωή Καστοριάδη, μεταφράστρια, Παρίσι 2013

Μέσα από το βιβλίο [«Ιδιωτικός Κορνήλιος…»] του Δημήτρη Ελέα, ο Κ. Καστοριάδης αναδύεται όπως πραγματικά είναι: οξυδερκής, ετοιμόλογος, ακριβής, ευρηματικός, ερευνητικός, διαπλαστικός, φωτεινός, εκ βαθέων κοινωνικός, υπεύθυνος, αισιόδοξος, και ικανός να μεταπλάθει το παρελθόν σε ενεργητικό παρόν.
Δημοσθένης Δαββέτας, συγγραφέας-εικαστικός-σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Πολιτισμού, Αθήνα 2014

 

 

 

 

ISBN:
978-960-616-048-6
Ημ. Έκδοσης:
2018
Βιβλιοδεσία:
Χαρτόδετο
Διαστάσεις:
21x14cm
Αριθμός Σελίδων:
136

SOCIAL