Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.
Εκτύπωση

Το Μακεδονικό Ζήτημα

Από το Έπος του Μακεδονικού Αγώνα στη Συμφωνία των Πρεσπών
με μεταφορικά Αποστολή στη διεύθυνση για 2,50 €
Βασική τιμή με ΦΠΑ 24,00 €
Τιμή πώλησης 21,60 €
Περιγραφή

 Ο αγώνας για τη διεκδίκηση της Μακεδονίας ήταν ο πιο σκληρός και ανελέητος αγώνας που διεξήχθη στη Βαλκανική, λίγο πριν από την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και τους Βαλκανικούς πολέμους που σήμαιναν την ενσωμάτωση του μεγαλύτερου μέρους της στην Ελλάδα.
Στη διεκδίκησή της αναμίχτηκαν όχι μόνο οι χώρες των οποίων μεγάλα τμήματα του πληθυσμού κατοικούσαν εκεί και η Τουρκία που επιδίωκε να διασώσει την αυτοκρατορία της, αλλά και χώρες που φιλοδοξούσαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα του Αιγαίου, όπως η Ρωσία και η Αυστρία που είχαν προαιώνιο στόχο τους την έξοδο στη θερμή θάλασσα και οι άλλες Δυτικές Δυνάμεις που ήθελαν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Οι σκηνές αγριότητας που έλαβαν χώρα στη σύγκρουση αυτή επηρέασαν βαθιά τη συνείδηση των λαών της Βαλκανικής. Έγινε διαχρονικό πρόβλημα στις μεταξύ τους σχέσεις για επάνω από εκατό χρόνια και απέτρεψε την εξεύρεση λύσης, παρά το γεγονός ότι όλοι κατανοούσαν την αναγκαιότητά της.
Για κάποιους η υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες, που έγινε μετά από άκαρπες διαπραγματεύσεις περίπου τριάντα ετών, αποτελεί λύτρωση για τα προβλήματα που για περίπου εβδομήντα χρόνια ταλαιπωρούσαν τις σχέσεις ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και ελπίδα για μια ειρηνική συμβίωση στο μέλλον.
Για κάποιους άλλους όμως, και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Bόρειας Ελλάδας, η Συμφωνία αυτή αποτελεί όνειδος για το ελληνικό κράτος, γιατί η υπογραφή της σημαίνει απεμπόληση της ιστορίας, του πολιτισμού και της γλώσσας και εκχώρησή τους σε έναν λαό που ελάχιστη σχέση έχει με τον ιστορικό και πνευματικό χώρο της Μακεδονίας.
Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος της έκδοσης αυτής. Να φωτίσει τις πτυχές του Μακεδονικού, όπως λέγεται, Ζητήματος, που παραμένουν άγνωστες και με ιστορική τεκμηρίωση, με τρόπο ψύχραιμο και αντικειμενικό, απαλλαγμένο από φανατισμό και ιδεοληψίες, να γνωρίσει στο αναγνωστικό κοινό τα ιστορικά και διπλωματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα σ’ αυτή τη σκληρή σύγκρουση που αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα μείζον εθνικό πρόβλημα το οποίο δυστυχώς διχάζει τον ελληνικό λαό.
Η ΓΕΝΕΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1908-2000
ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

 

 


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
«ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»
Δημάρχου Κ. Στάμκου 1, 58100 Γιαννιτσά, Δ.Πέλλας, Π.Κ.Μακεδονίας, Ελλάδα
www.popsm.gr popsm2014@gmail.com τηλ. 23810-20189 κιν. 6977254045

Αριθ. πρωτ.: 27/2019
Ημερ: 5 Αυγ. 2019


Προς: Εκδοτικό οίκο «Αγγελάκη»
Θέμα: Χορήγηση «Αιγίδας» σε έκδοση βιβλίου

Μετά από εισήγηση του κ. Νικόλαου Κόιου, αντιπροέδρου για την υπόλοιπη Ελλάδα της ομοσπονδίας μας, και την υιοθέτηση των επισημάνσεων του ιδίου και του προέδρου κ. Δημητρίου Γιουματζίδη, εκ μέρους των υπευθύνων της έκδοσης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν παμψηφεί την χορήγηση της «Αιγίδας» στην έκδοση του βιβλίου με τίτλο: “Το Μακεδονικό Ζήτημα: Από το έπος του Μακεδονικού Αγώνα στην συμφωνία των Πρεσπών” από τον εκδοτικό οίκο “Αγγελάκη”.
Η ομοσπονδία μας θεωρεί χρέος της να στηρίζει κάθε προσπάθεια που προασπίζεται και αναδεικνύει, με επιστημονική επάρκεια, την ιστορική πραγματικότητα της Ελληνικότητας των Μακεδόνων και συγχαίρει τον εκδοτικό οίκο «Αγγελάκη» για την πρωτοβουλία της έκδοσης και τον επιστημονικά υπεύθυνο της εκδόσεως, ιστορικό και εκπαιδευτικό, κ. Ελευθέριο Παπακώστα για την προσήλωσή του στην διατήρηση της αυθεντικής ιστορικής μνήμης.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Δημήτριος Γιουματζίδης Γεώργιος Τσαμπούρης

 

 

 

 

 

ISBN:
978-960-616-110-0
Ημ. Έκδοσης:
2019
Βιβλιοδεσία:
Χαρτόδετο
Διαστάσεις:
24x17
Αριθμός Σελίδων:
518

SOCIAL