Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.
Εκτύπωση

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων

με μεταφορικά Αποστολή στη διεύθυνση για 2,50 €
Βασική τιμή με ΦΠΑ 15,00 €
Τιμή πώλησης 13,50 €
Περιγραφή

Τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων έχουν μία λαμπρή ιστορία αιώνων και μία τεράστια συνεισφορά στη διάδοση και προάσπιση της Ορθοδοξίας.
Σ΄ αυτή τη σύντομη μελέτη – η οποία αποτελεί πανεπιστημιακή εργασία στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικης Σχολής Αθηνών – γίνεται προσπάθεια να δοθεί, συνοπτικά κατ΄ αρχήν, η ιστορική πορεία των δύο αυτών Πατριαρχείων, τονίζοντας τις καίριες χρονικές περιόδους αυτής. Επίσης, μέσα απ΄ την ιστορία, προάγεται ο ελληνισμός που αναβλύζει στις πηγές της ζωής των δύο Πατριαρχείων, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συνεισφορά του ενός στον άλλο.
Αναφέρονται ακόμη τα διοικητικά και οικονομικά τους, οι σχέσεις τους με τα κράτη (και τους λαούς) στα οποία βρίσκονται, οι σχέσεις τους με την Ελλάδα, την Ελληνική Εκκλησία και φυσικά οι σχέσεις τους με τα υπόλοιπα Πατριαρχεία, Εκκλησίες, καθώς και με το Ισλάμ.
Τέλος, δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον περιφερειακό και παγκόσμιο ρόλο τους, καθώς και σ΄ ένα σημαντικό σημείο που άμεσα αφορά την Ελλάδα : Το πως δηλαδή η παρουσία, λειτουργία και γενικά ζωή των Πατριαρχείων αυτών βοηθά την ελληνική εξωτερική πολιτική.

ISBN:
978-618-5011-02-4
Ημ. Έκδοσης:
2012
Βιβλιοδεσία:
Χαρτόδετο
Διαστάσεις:
24x17cm
Αριθμός Σελίδων:
74

SOCIAL