Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220 / 210 3816269

Φαξ:
210 3806732

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κάλλια Μ. Χυτήρογλου

kallia-300

Η Κάλλια Μ. Χυτήρογλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είχε την τύχη να μάθει γράμματα κοντά σε καλούς δασκάλους. Απεφοίτησε από το κλασσικό τμήμα του Λυκείου «Η Αθηνά» του
Γ. Ζηρίδη και πήρε το πτυχίο της από
το τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ της ΑΣΟΕΕ. Την δεκαετία του ’80 έζησε στην Γερμανία, όπου είχε την ευκαιρία να μελετήσει, να καταγράψει και να αρχειοθετήσει αρχαία ελληνικά νομίσματα ιδιωτικών συλλογών. Οι πληροφορίες που έδιδαν οι οπισθότυποι και οι εμπροσθότυποι των νομισμάτων παράλληλα με τον πλούτο της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης διευκόλυναν την συλλογή του υλικού, απαραίτητου για την συγγραφή του παρόντος έργου.
Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ενώσεως Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος.
Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές (Θωπείες ονείρου, Επιθυμίες Φωτιάς, εκδ. Περγαμηνή, Ίχνη Γραφής, εκδ. Αγγελάκη), ένα παραμύθι (Οι νύχτες στη Σαμαρκάνδη, εκδ. Αγγελάκη), τέσσερα ταξειδιωτικά βιβλία (α. Ο Χιμαιροκυνηγός, περιπλανήσεις από τον Βόσπορο έως το Αραράτ – Α΄ Πανελλήνιο βραβείο ταξειδιωτικής λογοτεχνίας – εκδ. Πιτσιλός, β. Εσπερία Οδός, ταξειδιωτικό ημερολόγιο, εκδ. Πιτσιλός, γ. Δρόμοι της Ανατολής, 5 ταξείδια – Ουζμπεκιστάν, Ινδία, Συρία, Μαρόκο, Ανδαλουσία, εκδ. Αγγελάκη, δ. Μαθήματα Ιστορίας και Γεωγραφίας Ταξειδεύοντας, εκδ. Αγγελάκη).
Έχει δημοσιεύσει άρθρα για το αρχαίο νόμισμα και το χειροποίητο χαλί και έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους με ποιήματα και κείμενα. Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε με κείμενο και φωτογραφία σε περιοδικά ταξειδιωτικού ενδιαφέροντος. Αφού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του εμπορίου εργαζόμενη στην οικογενειακή επιχείρηση, τα τελευταία χρόνια απασχολείται με το δημιουργικό κομμάτι και την γενική εποπτεία εκδόσεων.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

SOCIAL